Ako na objem

Jednoduchá cesta k väčšiemu objemu vašich vlasov

TIPY A TRIKY PRE LEVIU HRIVU
Zbavte sa spľasnutých vlasov bez života! Stačí len počúvať tie správne rady zo sveta vlasového stylingu. O chvíľu zistíte, že vykúzliť vlasom väčší objem počas pár minut nie je nemožné.

Správny strih: viac objemu pre jemné vlasy

jemne vlasy

Nezanedbávajte starostlivosť o končeky vlasov

I jemné vlasy si zaslúžia pravidelné zastrihávanie končekov. Na to, aby bol vlas posilnený, stačí kaderníčku navštíviť raz za štyri až šesť týždňov.

Účesy z postupne zostrihaných vlasov

Prvým krokom k zdravým a lesklým vlasom je správny strih. Nosíte radšej dlhé vlasy? V tom prípade je pre vás ideálne nechať ich postupne zostrihať. Tento strih vnesie do vlasov pohyb a okamžite vytvorí o dosť väčší objem, než môžu vytvoriť dlhé spľasnuté vlasy. Ženy s veľmi jemnými vlasmi by sa mali poradiť s kaderníkom. Rôzne techniky strihania totiž dokáže docieliť to, že i veľmi jemné vlasy budú pôsobiť bohatým dojmom.


Umývanie a styling: Robíte to správne?

Kvalitná vlasová starostlivosť je nevyhnutným základom pre zdravé vlasy. To je dôvod, prečo je potrebné používať iba také výrobky, ktoré sedia na mieru presne vašim vlasom. Jedine tak budú hebké, zdravé a krásne.
  • Špeciálne šampóny na zväčšenie objemu ako je NIVEA Volume & Strength stará o neposedné, rozlietané vlasy bez zaťaženia a dodá vlasom viditeľný objem.
  • V lete je potrebné umývať vlasy častejšie. Prečo? Pokožka hlavy sa viac potí, a teda i viac mastí. A mastné vlasy sú zabijakom objemu.
  • Pomôcť k väčšiemu objemu si môžete aj suchým šampónom. Ten vlasy osvieži a jeho púdrová konzistencia na objem naozaj funguje.
  • Uistite sa, že používate šampón vhodný pre váš typ vlasov. Pred tým, než vlasovú kozmetiku kúpite, zistite si o nej čo najviac.


umývanie vlasov
cesanie kartacom
Ak sa budete česať proti prirodzenému smeru rastu vlasov, korienky sa vzpriamia. To je ďalší krôčik k vlasom plným objemu.

Čo robiť po umytí?

Práve teraz je čas na úpravu účesu: NIVEA Penové tužidlo Volume Care dokáže vyčarovať objem dokonca i u dlhých rovných vlasov. Stačí len vmasírovať malé množstvo do vlhkých vlasov a vysušiť ich cez guľatú kefu. To vašim vlasom dodá okamžitý objem. Podľa štúdie pomáhajú nielen samotné výrobky, ale i masáž počas ich aplikácie. V priebehu sušenia preto masírujte krúživými pohybmi pokožku na temene hlavy a nad čelom. Máte vlnité vlasy? Potom stavte na difuzér.

Styling: Menej naozaj znamená viac

Tužidlo i lak na vlasy sú dobrý sluha, ale zlý pán. Nikdy nezaťažujte vlasy väčším množstvom stylingových výrobkov, než je skutočne potrebné. Nadmerné množstvo tužidlovej peny vlasy naopak zaťažuje, tlačí ich smerom dole a účes potom pôsobí spľasnuto. Naopak, malá dávka laku na vlasy s objemom pomôže. Nastriekajte ho do vlasov zospodu – nadvihnete tak jednotlivé pramene, a navyše sa zbavíte statického náboja vo vlasoch. Ďalším dobrým tipom je z času na čas zmeniť stranu, na ktorej si češete cestičku. Korienky si nezvyknú na jednu polohu a budú viac vzpriamené. Tento trik prinesie objem okamžite!



styling
Fénujte svoje kadere iba pomocou veľkej guľatej kefy. Potom účes nezabudnite zafixovať lakom na vlasy – a váš účes je hotový!

Stavte na účesy s neodolateľným objemom

Vybrali sme pre vás super účesy, ktoré nie je ťažké napodobiť.

Tupírovanie? Najrýchlejší trik na dosiahnutie objemu

Super objemný výčes v štýle Amy Winehouse sa bez tupírovania nezaobíde. Aby ste sa uistili, že si vlasy tupírovaním neponičíte, tupírujte vlasy pomaly a opatrne priamo pri hlave. Pozor: pohyby hrebeňa musia byť naozaj pomalé. Rozhodne hrebeňom netrhajte! Keď dosiahnete požadovaný objem, sčešte najvrchnejšiu časť dohladka. Máte vlasy, ktoré sa ľahko štiepia a lámu? Lepšie bude na tento účes zabudnúť. Alebo postupovať naozaj jemne a šetrne.

 

Zvodné kučery: viac objemu vďaka natáčkam so suchým zipsom

Dobrou alternatívou tupírovania sú práve natáčky! Stačí natočiť väčšie pramene vlasov okolo natáčok so suchým zipsom, vlasy takto vyfénovať a nechať vychladnúť. Približne za 20 minút natáčky dajte dole a každú vlnu starostlivo narovnajte na svoje miesto. Nakoniec svoje dielo zafixujte lakom. Účes vám tak vydrží dlhší čas. 



makke stredne vlny
Mäkké vlny pre prirodzený look

Krok 1

makke stredne vlny 2
Mäkké vlny pre prirodzený look

Krok 2

Vysušte si vlasy cez veľkú guľatú kefu. Pre ešte väčší objem ju prikladajte až tesne ku korienkom.
vlny 3
Mäkké vlny pre prirodzený look

Krok 3

Na spodnej dĺžke vlasov vytvorte vlny pomocou stredne veľkej kulmy. Každú lokňu stočte do prstienka a zafixujte klipom.
makke stredne vlny 4
Mäkké vlny pre prirodzený look

Krok 4

Klipy dajte dole v momente, keď budú vlasy úplne studené. Potom zľahka natupírujte vlasy tesne pri hlave.
makke stredne vlny 5
Mäkké vlny pre prirodzený look

Krok 5

Vrchnú časť starostlivo uhlaďte pomocou kefy s prírodnými štetinami. To vás zbaví statického náboja. Nakoniec zafixujte Lakom na vlasy Diamond Volume Care, ktorý dodá účesu lesklý vzhľad.