Ako na krásnu pokožku v letných mesiacoch

Užite si leto aj so slnečnými lúčmi bezpečne! Leto je zrejme najobľúbenejším ročným obdobím. Všetko je prežiarené slnkom, vo vzduchu je stále dobrá nálada... Ale pri tejto všetkej radosti nesmieme zabudnúť, že teplo až horúčava a priame slnko môžu poškodzovať našu pokožku.

K letu opaľovanie neodmysliteľne patrí

Ktorá žena by nechcela počas leta oslňovať nádherným opálením? Aby ste si ale zo slnka odniesli len to pekné, musíte pokožke venovať náležitú starostlivosť. Tá má tri základné pravidlá: chrániť pred slnkom, hydratovať a chladiť. O to viac, ak máte suchú pokožku.

Ako byť v lete stále svieža? Je to jednoduché

  • Svoju pokožku musíte ošetrovať pravidelne a správne, inak to nejde. Nie je to ale také zložité, ako si veľa žien predstavuje.
  • Chráňte sa pred UV žiarením: Zakaždým, keď idete von, hoci len na chvíľku, natrite sa ochranným krémom. Slnko je v lete zradné a môže vám za okamih spôsobiť nepríjemnosti.
  • Hydratujte: V lete je horúco a sucho, preto je najlepším „liekom“ dostatočná hydratácia pokožky. Báječne sa o vás postará napríklad Hydratačné mlieko po opaľovaní. Dokonale upokojí, schladí a zjemní.
  • Nezabúdajte na pitie: Dodržiavanie pitného režimu nie je zaklínadlo, za ktoré by sa schovali všetky problémy tela. Venujte mu pozornosť, v lete obzvlášť. Veľa tekutín strácate potením a počas letného dňa by sme mali vypiť až 3 litre vody.
  • Schlaďte sa, ale správne: Keď vám bude neznesiteľne horúco, spomeňte si, že vystaviť telo obrovskému šoku zo studeného kúpeľa alebo ľadového nápoja, nie je tým najlepším riešením. Namiesto toho si dajte len vlažnú sprchu alebo sa osviežte napríklad Hydratačným sprejom po opaľovaní.
Sunscreen

Vždy majte poruke ochranný krém. Oplatí sa to!

Kým jarné a jesenné slniečko hreje, to letné páli. A aj keď je práve za mrakmi, vysiela UV žiarenie, pred ktorým sa musíme chrániť.
Sunbathe

Zažite nádherné a nekonečné leto

Že vám opálenie dlho nevydrží? Potom mu trochu pomôžte Olejom na opaľovanie v spreji podporujúcim zhnednutie OF 30. Vďaka extraktu sladkého drievka pokožka produkuje viac melanínu a udrží si dlhšie prirodzene opálený vzhľad.

Do chladničky s nimi!

Vedeli ste, že v horúcich dňoch urobíte najlepšie, keď prípravky na starostlivosť o pokožku schováte do chladu? Nemusíte sa báť skladovať ich v chladničke. Nielenže vám vydržia v perfektnom stave, ale tiež vás príjemne osviežia, len čo ich aplikujete.

A pri chladničke ešte zostaneme. Doprajte si v lete veľa vitamínov, určite vám urobí dobre napríklad vychladený melón alebo ananás. Podľa tradičnej čínskej medicíny majú práve tieto potraviny samy o sebe chladivý efekt. A navyše vám ešte dodajú tekutiny, ktoré tak veľmi potrebujete! 

Užite si energiu slnečného leta!

Dajte si do tela! Fyzická aktivita vám nielenže dodá energiu, ale aj prospeje vašej pokožke, spevní ju. A ako sa v horúčave neupiecť?
Close the window
Teploty na maxime? Doprajte si dokonalé osvieženie!

Cez deň neotvárajte okná

Vetrať v lete musíte. Robte to ale počas noci a skoro ráno, keď ešte teploty neatakujú tropickú hranicu. Otvorením okna na poludnie by ste do bytu vpustili len teplý vzduch a nepomohli by ste si.
Feet up
Teploty na maxime? Doprajte si dokonalé osvieženie!

Hoďte si nohy nahor

V teplých mesiacoch veľa žien trápia opuchnuté nohy. Teplo totiž rozťahuje cievy, takže sa v tkanivách hromadí viac vody. Ak tiež trpíte opúchaním nôh, neváhajte si ich pri každej príležitosti dať do výšky.

Náš tip: Napustite si do fľaše studenú vodu a prechádzajte ňou po celých nohách. Uľaví sa vám!
Footbath
Teploty na maxime? Doprajte si dokonalé osvieženie!

Chce to chladnú hlavu

... a tiež nohy vo vlažnej vode pod pracovným stolom a kocky ľadu na zápästí. Toto osvieženie ocení každý!
Genuflection
Ľahké cvičenie pre vašu pevnú a krásnu pokožku

Ako na pevné stehná a výstavný zadoček

S drepmi nás na školách nemučili len tak pre nič za nič. Sú tým najúčinnejším cvikom pre spevnenie stehien a zadočka. Skúste ich denne urobiť aspoň dvadsať a myslite na to, aby ste nemali kolená pred špičkami – takým cvičením by ste si skôr priťažili.
Slim waist
Ľahké cvičenie pre vašu pevnú a krásnu pokožku

Už žiadne tukové vankúše na bokoch a v páse

Rozkročte nohy na úroveň ramien a nakláňajte trup zo strany na stranu, ako to pôjde. Skúste to aspoň dvadsaťkrát opakovať a čoskoro budete na svoje tvary pyšná.
Armtraining
Ľahké cvičenie pre vašu pevnú a krásnu pokožku

Tričko bez rukávov? S krásne pevnými pažami žiadny problém!

Chce to len činky a odhodlanie. Napnite obe ruky nad hlavu a spustite ich od lakťov dozadu. Aspoň tridsaťkrát. Výsledok na seba nenechá dlho čakať.